Tiedote KARH taipumuskokeista

Tämän otsikon alla keskustellaan hirvenhaukkukokeisiin (HIRV) ja niiden sääntöihin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5

Vastaa Viestiin
A Hakman
Viestit: 54
Liittynyt: 17 Syys 2007, 22:37
Paikkakunta: Rautjärvi

Tiedote KARH taipumuskokeista

Viesti Kirjoittaja A Hakman » 14 Elo 2016, 16:41

Rotujärjestöjen yhteinen koulutus­ ja sääntövaliokunta pyytää kennelpiirejä Karhunhaukkutaipumuskokeen järjestäjänä tiedottamaan KARH ­ylituomareita riistakeskusten uudesta koulutus­ ja koeluvasta.
Luvassa on tiukennettu tulkintaa karhunaaraasta jolla on alle vuoden ikäinen pentu tai pentuja mukana.
Kun järjestetään luvan mukaista toimintaa, luvan käyttäjällä tulee olla oikeus kouluttaa koiraa alueella ja kopio päätöksestä mukanaan.
Luvan käytön yhteydessä ei ole lupa poiketa muista metsästyslain tai metsästysasetuksen säännöksistä.
Koiran koulutus ei saa kohdistua naaraaseen, jolla on alle vuoden vanhoja pentuja. Toiminta ei myöskään saa kohdistua kyseisen naaraan alle vuoden vanhoihin pentuihin. Koe­ tai koulutustilanne on keskeytettävä, jos naaraalla todetaan olevan alle vuoden ikäiset pennut. Ryhmän tulisi mahdollisimman pian varmentaa työskentelyssä olevan eläimen tai eläimien laatu ja määrä. Mikäli työskentelyssä on luvaton eläin, on se välittömästi keskeytettävä. Toteamisen jälkeen tapahtuvasta työskentelystä ei koiralle kirjata ansioita vaan koe keskeytetään siihen.
Mikäli taipumuskokeessa tehty tulos todetaan tehdyksi luvattomalla eläimellä, on kokeen lopputulos aina KARH 0. Koirakohtainen pöytäkirja täytetään normaalisti keskeyttämiseen asti. Sekä koirakohtaiseen­ että koepöytäkirjaan merkitään keskeyttämisen syy.
Koe­ tai koulutustoimintaa ei yksittäisen suorituksen jälkeen, eikä sitä seuraavan täyden vuorokauden aikana saa kohdistaa enää samaan todennettavissa olevaan karhuyksilöön. Yksittäisellä suorituksella tarkoitetaan yhden ja saman koiran työskentelyä koe­ tai koulutustilanteessa.
Rotujärjestöjen yhteisen koulutus­ ja sääntövaliokunnan sihteeri Anssi Hakman
Anssi Hakman

Vastaa Viestiin