Lohisoppa vinkkejä ?

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Vastaa Viestiin
masa.k
Viestit: 47
Liittynyt: 01 Huhti 2008, 23:04

Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja masa.k » 03 Helmi 2010, 13:27

Tännään saan ison satsin lohenpäitä, ruotoja ja muuta lohi-hilpettä.
Keitoksen ajattelin tehä ja pakata annospusseihin.

Mitä suosittelette lisukkeeksi keitokseen?
Matti Kinnunen
--Harrastukset maksaa-- ja pitääkin maksaa-- :)

Taitar
Viestit: 61
Liittynyt: 23 Huhti 2009, 11:17

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja Taitar » 03 Helmi 2010, 15:57

Keitin juuri viikko sitten lohisopan.
Lohen lisäksi mukaan laitoin , perunoita ,sipulia , vettä ,kermaa, suolaa, maustepippuria, lopuksi vielä melkoisen lohkaisun ihan aitoa voita. :oops:
Jotkut laittavat myös pari ruisleivän palaa loppuvaiheessa killumaan keittoon, ai niin tilli unohtui!
Heli Rintamäki

masa.k
Viestit: 47
Liittynyt: 01 Huhti 2008, 23:04

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja masa.k » 03 Helmi 2010, 16:11

Oliko tuo taitarin resepti koiralle?
Koirille haeskelen reseptiä lisukkeineen.
Matti Kinnunen
--Harrastukset maksaa-- ja pitääkin maksaa-- :)

Taitar
Viestit: 61
Liittynyt: 23 Huhti 2009, 11:17

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja Taitar » 03 Helmi 2010, 17:36

Anteeksi. kyllä nyt nolottaa :oops:
Tietysti tarkoitit lohisoppaa koirille, no siihen ei tarvita ainakaan pippureita eikä kyllä kermaakaan...
Heli Rintamäki

mage
Viestit: 145
Liittynyt: 31 Loka 2009, 10:06
Paikkakunta: qsamo

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja mage » 03 Helmi 2010, 18:32

Jos leivinuuni talossa, niin ruodot ja päät pataan, kansi päälle ja hautumaan päiväksi uuniin. Itse laitan n.150-170C asteiseen aamulla ja illalla pari tuntia ennen padan uunista pois nostoa lisään perunaa ja porkkanaa, en sipulia, voi kaveri alkaa tuottaan kaasuja.. :lol: Lopuksi olen ajanu keitoksen sauvasekoittimella tasaiseksi, jos epäilyttää ruotojen hienontuminen, niin silloin ollu keitos liian vähän aikaa uunissa :wink: Ai niin, vähän oon laittanu suolaa, oikein vähän :)
Suomenpystykorva, rihlakko ja vanhametsä
Terveisin Marko Liikanen

virve
Viestit: 310
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 16:19

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja virve » 03 Helmi 2010, 21:25

Miksi ne lohen ruodot pitää paistaa tai keittää? :shock:
Eikös ne voi antaa sellaisenaan koirille. Kai jokunen ruotokin menee koiran suussa jos ne syö isoja luitakin.
Ymmärtääkseni lohikaloissa ei ole edes lapamatoja.

Meillä ei kyllä muutenkaan koirille keitellä tai paistella ruokaa, niin siksi tätä kyselen.

Terveisin Virve
Virve Keravuori

yaris
Viestit: 70
Liittynyt: 11 Tammi 2008, 08:29

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja yaris » 03 Helmi 2010, 21:28

Magella hyvä resepti, itse laitan lohisopan sekaan jahtivahtia ja kyllä kelpaa!

metsohaukku
Viestit: 199
Liittynyt: 07 Elo 2004, 14:51
Viesti:

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja metsohaukku » 03 Helmi 2010, 21:41

Ymmärtääkseni lohikaloissa ei ole edes lapamatoja.

OLET YMMÄRTÄNYT VÄÄRIN! :shock: http://www.suomenlahti.fi/index.php?opt ... &Itemid=25
Haukkujen helinää..
J P Lehtonen

mage
Viestit: 145
Liittynyt: 31 Loka 2009, 10:06
Paikkakunta: qsamo

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja mage » 04 Helmi 2010, 04:41

virve kirjoitti:Miksi ne lohen ruodot pitää paistaa tai keittää? :shock:


Terveisin Virve
Yritän pehmentää ruodot hauduttamalla niitä mahdollisimman pitkään :wink: eli keitän padassa leivinuunia hyödyntäen.
Joitain vuosia sitten talossa eli saksanpaimenkoira ja kerran tämä sai kovahkon ruotopiikin kitalakeensa hampaan tyveen. Ihmeteltiin päivä, pari, kun ei koira syöny :?: Kieltä kyllä lipoi, muuallakin kuin ruokakupin ääressä, yhtenään..
Eiku doktorille ja sieltähän se sitten löyty. Koiralle unta palloon ja pihteillä ronkkien piikki pois.
Suomenpystykorva, rihlakko ja vanhametsä
Terveisin Marko Liikanen

masa.k
Viestit: 47
Liittynyt: 01 Huhti 2008, 23:04

Re: Lohisoppa vinkkejä ?

Viesti Kirjoittaja masa.k » 04 Helmi 2010, 15:25

Sopat tuli tehtyä. Päitä laiton sellasenaan leivin uuniin muhimaan ja lihaisat ruodot panin kattilaan hautumaan joita tuliki kolme viien litran kattilaa. Sekaan laitoin porkkanaa, kokonaisia ohraryynejä ja pariin kattilaan possun keuhkon palasia ja munuaisia pilkottona.
Näky koirille eväs kelpaavan :P
Matti Kinnunen
--Harrastukset maksaa-- ja pitääkin maksaa-- :)

Vastaa Viestiin