Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

SPJ:n yleiseen toimintaan liittyvät keskustelut käydään täällä !

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Tuutikki

Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 16 Heinä 2011, 19:17

Siinäpä kysymys jota pani pohtimaan taas tänään Oulussa vakavasti. Maksat ilmoittatumismaksua reilun 40 euroa, ajat loppuun viisisataa kilometriä nykyisten polttoaineiden hinnalla. Sitten viet koirasi kehään jossa tuomari ei rodusta ymmärrä yhtikäs mitään. Kun on jotenkin saanut arvosteluoikeudet, niin sen jälkeen saa vapaasti kirjoituttaa lappuun ihan mitä tahansa ja mistäpäin sattuu tuulemaan. Siinähän lystin maksaja seisoo kehässä ilman minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta " sääntöjen mukaisesti" annetun arvostelun kanssa, vaikka arvostelu olisi täysin päin prinkkalaa. Tarkoittaako " sääntöjen mukainen arvostelu" sitä että riittää kun tuomari osaa sanella jotain paperille oli sillä sitten tekemistä rotumääritelmän kanssa yhtikäs mitään? Jotakin keltanokka aloittelevaa näyttelyharrastajaahan sellaisella arvostelulla voi hämätä, mutta ei sellaista joka tuntee rodun kuin omat ja vielä naapurinkin taskut :wink:

Tämänpäiväinen taisi olla henkilökohtaisesti se mikä sitten lopullisesti katkaisi sen kamelin selän omassa näyttelyharrastuksessa jolle taisi nyt tulla stoppi.

Tuutikki ei ainakaan tule astumaan kehänarujen sisään ikinä vaikka mahdollisuudet VOI luokkaan ja KVA:ksi menisikin näyttelytuloksen puuttumisen vuoksi ja ne asiat on aina poissa myös rodulta, mutta itse ainakin pidän itsestään selvyytenä että kun maksan näyttelymaksun jollekin tuomarille, niin oletan että hän myös osaa hommansa. Olisiko aika asettaa jotain vastuuta myös tuomareille muuhunkin kuin " sääntöjen mukaiseen" lapun täyttöön, koska näytteilleasettajalla lienee kuluttajasuojalain mukainen oikeus olettaa että maksaa aiheesta eikä mielivallasta :!: Jotenkin tuntuu että enenevässä määrin ollaan menossa huonompaan suuntaan ja arvostelut on yhä useammin enemmänkin arvontaa. Miltäpä muista tuntuu?

Nimimerkillä muutaman sadan näyttelyn kokemuksella. :D

Katriina K.
Viestit: 86
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 21:36
Paikkakunta: Ylitornio

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Katriina K. » 16 Heinä 2011, 22:07

Nyt en tiedä minkä rodun edustajan kanssa olet kehässä käynyt ja onko ollu kotimainen vai ulkomaalainen tuomari. Kotimaiset tuomarit on kyllä koulutuksensa puolesta vimpan pääle treenattuja. Sinne arvostelemaan ei kyllä Suomessa kuka tahansa tosiaankaan pääse. Kennelliiton sivuilta voi vaikka koulutukseen pääsyvaatimuksiin tutustua. Tosiasia on kuitenkin se etteivät kaikki valitettavasti voi mitenkään kaikkia rotuja osata arvostella yhtä hyvin tai pitäisikö sanoa niitten oikeitten rodun tuomareitten lailla. Kun ilmoittaa koiran näyttelyyn on tietoinen kenelle tuomarille. Googlaamalla jo pääsee yleensä selville minkä rodun harrastaja on kyseessä ja ulkomuototuomareiden sivuilta saa useimmista kotimaisista tuomareista lisätietoa. Jos ei siis ennestään tuttu tapaus.

Itsellä on nyt pari suomalaista tuomaria, joille en enää suomenpystykorviani ole viemässä. En koiran saaman laatumaininnan vuoksi, vaan mielestäni erikoisen arvostelun takia. Hetki sitten juttelin tutun ajokoiramiehen kanssa ja kappas kun hänellä oli juuri samat tuomarit pannassa. Molemmat näistäkin ovat kuitenkin oman rotunsa piireissä arvostettuja ja osaaviksi koettuja. Ei vain kai ole tämä meikäläisen rotu tarpeeksi tuttu. Mielestäni vastuu mikä tuomari on milläkin rodulla on kyllä jossain määrin näyttelynjärjestäjällä. Ryhmänäyttelyissä tuomarit on helpompi tietenkin "pelata" sopiviksi, kun kaikkien rotujen näyttelyissä, joissa aina joutuu tekemään tyydyttäviä ratkaisuja.

Itse käyn näyttelyissä oikeasti siksi, että sielä pääsee jututtamaan samanhenkisiä ihmisiä ja saa uusia tuttuja. Nyt on tullut käytyä taas oman koiran kanssa, mutta luultavasti olisin kaikki samat tapahtumat kiertänyt ilmankin, joko ihan katsomassa tai sitten kehätoimitsijan roolissa. Ja kerrotaanpa vielä, että tämän päivän tuloksen myötä on sitten alle 2v. pystäri saanut "kaiken" puolessa vuodessa, seuraavassa järjestyksessä: EH, EH, ERI, T, ERI, H :P :lol:

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 16 Heinä 2011, 22:32

Kotimainen. Liekö rotua kertaakaan arvostellut aikaisemmin. Toiselle tuomarille ilmoitettiin alunpitäen. Ainahan sanotaan että ne kotimaiset tuomarit on koulutettuja. Riippuu kuitenkin kouluttajasta miten on koulutettu ja miten on pärstä jutut. järjestäjällä kuitenkin on vastuu, että rotua arvostelemaan laitetu tuomari hallitsee homman muutoinkin kuin kirjekurssin perusteella. Jos pojalla on kehässä neljä sertin koiraa, eikä yhdestäkään ymmärrä mitään niin matkakorvaukset on tullut kuitattua turhaan.

Itse käyn näyttelyssä sen vuoksi että haluan koiralle rotumääritelmän mukaisen arvostelum. Seurustelemassa käyn muualla. Jos tuomarista tuntuu ettei hallitse rotua niin turhaan sitä silloin alkaa arvostelemaan ja pistää lekkeriksi koko kehää.

korpinen
Viestit: 14
Liittynyt: 04 Kesä 2010, 18:24

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja korpinen » 16 Heinä 2011, 22:40

Eräs koira sai miltei jokaisesta osa-alueesta erinomaisen tai erittäin hyvän. Lopputulos oli H. Loppulause oli arvostelussa: Alentaa tulosta huonon esittämisen takia. Parempi koira sai maininnan: Koira ei parhaimmillaan, esitys erinomainen. Kyseessä naisohjaaja.

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 16 Heinä 2011, 22:59

Näin. Tuomari katsoo ensitöikseen onko esittäjä merkkihenkilö ja lopputulos on sen mukainen. Merkkihenkilön kilpailijat jää yleensä siihen laatuluokkaan joten eivät ole vertailussa enää kilpailuluokissa merkkihenkilöiden esittämien koirien kanssa, joten lopputulos on helppo arvata. Sitäkö meinaat.

Tuo ehkä kärjistetysti sanottu, mutta myös tuomareiden arvostelukeikat riippuvat siitä osaako miellyttää oikeita henkilöitä järjestely puolella. Mutta itse olen huomannut myös sellaisen asian että kun on alkanut asioita kritisoimaan niin se näkyy myös aina silloin tällöin kehissä joillakin tuiomareilla ns. koiran laatuluokkaa alentavana tekijänä pikku " kostoina". Se on äärimmäisen helppo tuomareilla tehdä kun kuten sanoin siitä " sääntöjen mukaisesta" arvostelusta ei voi valittaa eli riittää että arvostelulomake on täytetty.

Katariina tuo sinun koirasi saama sillisalaatti osoittaa juuri sen mitä tarkoitin eli näytteilleasettajat tyytyvät aina siihen, että arvostelut on mitä sattuu ja koiraa vaan työnnetään uudelleen kehään. Eli sehän juuri ruokkii sitä systeemiä, että koiran todellisella laatuluokalla ei ole väliä, kunhan raha liikkuu ja kehät täyttyy ja jonkin värinen nauha pusketaan käteen ja olet sillä myynyt oikeutesi saada koiralle oikeuden mukainen arvostelu. Miksi näytteilleasettaja ei maksajana saa vaatia myös ttuomarilta asiantuntevaa toimintaa, eikä piiloutumista "sääntöjen" mukaisen arvostelun taakse oli se arvostelu mitä tahansa.

Olen jo pitkään miettinyt sitä että koe- ja näyttelypuoli tulisi eriyttää kokonaan. Kokeissa kuitenkin tuomarityöskentelyä valvoo kenttätuomarin lisäksi vielä ylituomari ja uusia tuomareita pääsee kouluttamaan vain ylituomari. Näyttelypuolella jos tuomari on saanut jonkin rodun oikeudet, niin uudet rodut tulee helposti ja muistaakseni jos tuomari on arvostellut jotakin rotua oliko kolmessa näyttelyssä vaikka vain yhden koiran per näyttely, niin on jo oiketettu ottamaan harjoitusarvostelijan kehään, eikä siihen kollegion vastaanottamiseenkaan taideta paljoa enemmän kokemusta vaatia.

Katriina K.
Viestit: 86
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 21:36
Paikkakunta: Ylitornio

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Katriina K. » 17 Heinä 2011, 10:06

Tutustu:
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... et2010.pdf

Omalta osaltani täytyy vielä kommentoida sen verran, että kaikki muut laatumaininnat arvosteluineen paitsi tuo T ovat olleet ihan ymmärrettäviä ja niihin olen ollut tyytyväinen. Keskenkasvuisen koiran kanssa, jolla valkoista ja vajava purukalusto tulokset varmasti vaihtelevat ja kahden jälkimmäisen seikan vuoksi myös jatkossa. Tuo T tuli koiralle siitä että tuomari totesi sillä olevan ns. ampiaisvyötärön. Todellisuudessa koira oli tiputtanut karvat takapäästä ja näytti aika huvittavalta, kun etu- ja takakroppa eri paria. Tästä syystä olisi kuulemma antanut H:n ja valkosen ja välihammaspuutosten takia laski vielä yhen pykälän.

Eri tuomarit arvostavat eri asioita. Yksi pitää liikkeitä tärkeimpänä, toinen erinomaista sukupuolileimaa, kolmas taas sitä että koiralla on kaikki hampaat. Mitä iloa noista näyttelyistä olisi, jos aina tulisi sama arvostelu ja sama tulos? Tuota jäin Tuutikki kommentistasi miettimään, että tuomarit kostavat kun on heitä kritisoinut... tuomareitahan eivät näytteilleasettajat saa kehässä puhutella.

Ei tämä koiraharrastus ole niin vakavaa touhua...

villepa
Viestit: 164
Liittynyt: 03 Heinä 2008, 21:22
Paikkakunta: Kajaani

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja villepa » 17 Heinä 2011, 10:24

Olen ennenkin tainnut julkituoda, mutta kertauksena... Mitään kaikkien rotujen näyttelytuomareita ei saisi olla, vaan rajoitettu määrä arvosteluoikeuksia tuomareille.
Tuomarioikeuden saaminen on varmasti kovan työn takana. Eräs tuttuni oli ko. koulutuksessa, eikä siitä helpolla selviä. Toinen juttu on sitten tämä arvosteluoikeuksien laajentaminen, sen vaikeudesta en tiedä, mutta oletan että kenen tahansa aivokapasiteetti tökkää viimeistään jossakin vähän ennen sadatta rotua...
V ille P artanen

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 17 Heinä 2011, 11:15

Mutta minullapa on esimerkiksi niin paljon koiria pihassa ettei sieltä tarvitse koskaan ottaa mukaan koiraa joka ei olisi ERI:n kunnossa. Enkä lähde yleensäkään kuskaamaan koiraa satojen kilometrien päähän näyttelyihin ellei koira ole ERI:n arvoinen ja olettamuksella että se voi saada sertin tai olla ROP/ VSP. Kuten totesin satojen näyttelyiden jälkeen ei enää kiinnosta lähteä hakemaan 100 euron sinistä nauhaa eli leikkiminen siinä mielessä ei enää kiinnosta. Joskus se on pakko hakea kokeita varten, mutta silloin pitää itselläkin tietää jo lähtiessä että koira on vaan H:n arvoinen. Mutta en ymmärrä urheilijoitakaan jotka lähtee tekemään parhaansa ja sijoitus oletus arvo voi olla pistesijojen ulkopuolella jo lähdettäessä. :D

Joka aikoo kasvattaa koiria täytyy itse ymmärtää rotunsa päälle todellakin niin paljon, että älytä jotakin siellä kehän reunallakin.

On todellakin kymmeniä syitä joilla tuomarit perustelee asioita ja ulkopuolisilla olettamuksia vielä enemmän. Esittämiset, karvat, juoksuaskeleet, seisottaminen, makuerot jne. jne. Miten ne vaihtelee ja missä kun tulos on ollut tuollainen tai tällainen. Kenelläkään ei ilmeisesti käy mielessä että ne samat asiat on nähtävissä kehän ulkopuoleltakin ja kymmenien vuosien ja satojen koirien kasvattamisen kokemuksella. On todella huvittavaa, että aina sanotaan että tuomari on ollut oikeassa antaessaan sen ja sen arvostelun. Höpö, höpö. Jos koirat arvostellaan rotumääritelmien mukaan niin ei se ole tänään sertin koira ja huomenna T:n koira vaikka tuomareilla olisi millaisia makueroja. Sertin koira kun on kaikin puolin erinomainen/ lähes virheetön ja T:n koira juuri ja juuri rotumääritelmän täyttävä ja omaa paljon rotumääritelmän vastaisia rakenteellisia ym. vikoja. Ei yhdessä yössä voi sellaisia ihmeitä tapahtua ja jos tuomarit on koulutettu samalla rotumääritelmällä niin..... :?: Rotumääritrelmä on koiran kokonaisuus, ei esimerkiksi esittäjän taidot.

Puhuttelua on muuallakin kuin kehässä ja eiköhän tämäkin ketju ole jo tiedossa :) Mutta asia on niinkin päin että se on huono tuomari joka ei ota myös kritiikkiä vastaan. Kuten sanoin homma on mielestäni mennyt huonompaan suuntaan viime vuosina, mutta itse olen pannut merkille myös sen että moni on alkanut myös itse ajattelamaan homman järkevyyttä. Varsinkin käyttöroduissa. Vakavaa tai ei, niin ei itsekään pidä olla tyhmä ja täysin narussa vietävä. Näyttelyissä kuitenkin homma on rakennettu täysin niin että näytteilleasettaja on aina väärässä ja voimaton, vaikka arvostelu olisi sieltä itsestään. Sääntöjen mukaan annetusta arvostelusta ei voi valittaa eli kun homma on saneltu paperille oikein niin se riittää eikä koiran tarvitse olla suhteessa rotumääritelmään silti lainkaan sellainen mitä paperissa lukee.

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 17 Heinä 2011, 15:18

Eilinen keltaisen nauhan saanut eli arvostelussa neljästä koirasta huonoimmat arvostelut saanut näkyy olevan tänä päivänä sitten yllätys ,yllätys CACIB,ROP. Paljon on yön aikana sitten senkin kohdalla tapahtunut. Esiintyminen oli eilen TIP, TOP, joten siihen ei voi vedota.

Katriina K.
Viestit: 86
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 21:36
Paikkakunta: Ylitornio

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Katriina K. » 18 Heinä 2011, 09:26

Täytyy kyllä sanoa että mielestäni näytät aika huonoa esimerkkiä muille ja varsinkin uusille harrastajille, jotka tätäkin palstaa lukevat. Enkä tarkoita nyt vain tätä keskustelua vaan aiempiakin tekstejäsi. Ei tämä koiraharrastus saa herran jestas nuin vakavaa olla!
Katriina Koskela

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 18 Heinä 2011, 12:09

Päinvastoin olen saanut erittäin hyvää palautetta usealta taholta. Jopa yli rotujärjestö rajojen ja pitkän linjan kasvattajilta useastakin rodusta.

Totuus ei ole koskaan mukavaa kuultavaa varsinkin jos sen ympärillä pyörii erittäin suuri raha. Sen lisäksi koko koiranjalostus pyörii hyvin suurelta osin mm. näyttelytulosten ympärillä ja siitähän on saatu vakavia esimerkkejä viime aikoina monen rodun osalta. Mm. rotuja joutuu kokonaan kasvatuskieltoihin ulkoisten ominaisuuksien väärien näyttely ihannointien takia. Itse olen viimeisten vuosien aikana ollut erittäin huolestunut korkeasti palkituista koirista ( jalostukseenkin paljon käytetyistä) joilla on erittäin huonoja kulmauksia ja siitä johtuvia jänteiden katkeamisia näissä käyttöroduissa. On kuopissaan pysymättömiä silmiä, maata laahaavia periä, hautuvia poimuja jne. jne.

Jos voimme puhua epilepsiasta ja vakavista sairausksista jalostuspuolella, niin kyllä myös näiden ulkoisten ominaisuuksien " jalostumisesta" pitää pystyä puhumaan myös. Ne ominaisuudet kun jalostuvat yksinomaan sieltä näyttelypuolelta. Kyllä esimerkiksi uusien kasvattajien pitää ymmärtää nekin ikävät lainalaisuudet ja uudet kasvattajat tulee uusista harrastajista. Nimenomaan uusi harrastaja on äimänkäkenä tänään serti huomenna T systeemistä, jossa puhutaan jo käytännössä jalostukseen kelpaamattomasta ja siihen erinomaisesti sopivasta yksilöstä, joka ei mitenkään voi olla tässä tapauksessa sama. Kyllä jotkut tuomarit itsekin sen ovat sanoneet että kahden laatuluokan yli menevä heitto on esimerkiksi liian suuri koirayksilön kohdalla.

Minulla ei ole ollut koskaan tarkoitus miellyttää ketään. Asioista suoraan puhuttaessa harvoin saa ystäviä, mutta moni on jälkeenpäin kiittänytkin siitä että on jonkin asian sanottu suoraan aikoinaan, vaikka se silloin on tuntunut ehkä pahalta. Tämä koiraharrastus on juuri niin vakavaa, kuin itse suhtautuu koiran terveeseen jalostukseen ja rotujen eteenpäin vientiin.

Sinä päivänä kun näyttelyistä eriytetään jalostukselliset näyttelyt ja harrastusnäyttelyt missä vaan arvioidaan koirien esiintymistä, esittämistä ja tuomarien mieltymyksiä niin samalla nämä näyttelyt saavat oikeat mittasuhteet.

Verneter

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Verneter » 18 Heinä 2011, 13:42

Tuutikki kirjoitti:Nimenomaan uusi harrastaja on äimänkäkenä tänään serti huomenna T systeemistä
Juurikin näin.

lisäys:
Katriina K. kirjoitti:(Muuten en näihin ota kantaa, mutta Avoimen luokan uroksen hylsy ja täytetty agressiivisen koiran lomake herättivät kyllä kehän laidalla kummaksuntaa laajasti...)
Rovaniemen näyttelytulosketjusta. Itse luen tuon siten, ettei koira ole ollut aggressiivinen mutta tuomari on toiminut mielivaltaisesti ja koiranomistajalla (mahdollisesti juuri se uusi harrastaja) ei ole mitään kuluttajansuojaa?

Peksi
Viestit: 85
Liittynyt: 01 Joulu 2005, 10:39

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Peksi » 18 Heinä 2011, 20:35

Tuutikki kirjoitti:Siinäpä kysymys jota pani pohtimaan taas tänään Oulussa vakavasti. Maksat ilmoittatumismaksua reilun 40 euroa, ajat loppuun viisisataa kilometriä nykyisten polttoaineiden hinnalla. Sitten viet koirasi kehään jossa tuomari ei rodusta ymmärrä yhtikäs mitään. Kun on jotenkin saanut arvosteluoikeudet, niin sen jälkeen saa vapaasti kirjoituttaa lappuun ihan mitä tahansa ja mistäpäin sattuu tuulemaan. Siinähän lystin maksaja seisoo kehässä ilman minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta " sääntöjen mukaisesti" annetun arvostelun kanssa, vaikka arvostelu olisi täysin päin prinkkalaa. Tarkoittaako " sääntöjen mukainen arvostelu" sitä että riittää kun tuomari osaa sanella jotain paperille oli sillä sitten tekemistä rotumääritelmän kanssa yhtikäs mitään? Jotakin keltanokka aloittelevaa näyttelyharrastajaahan sellaisella arvostelulla voi hämätä, mutta ei sellaista joka tuntee rodun kuin omat ja vielä naapurinkin taskut :wink:

Tämänpäiväinen taisi olla henkilökohtaisesti se mikä sitten lopullisesti katkaisi sen kamelin selän omassa näyttelyharrastuksessa jolle taisi nyt tulla stoppi.

Tuutikki ei ainakaan tule astumaan kehänarujen sisään ikinä vaikka mahdollisuudet VOI luokkaan ja KVA:ksi menisikin näyttelytuloksen puuttumisen vuoksi ja ne asiat on aina poissa myös rodulta, mutta itse ainakin pidän itsestään selvyytenä että kun maksan näyttelymaksun jollekin tuomarille, niin oletan että hän myös osaa hommansa. Olisiko aika asettaa jotain vastuuta myös tuomareille muuhunkin kuin " sääntöjen mukaiseen" lapun täyttöön, koska näytteilleasettajalla lienee kuluttajasuojalain mukainen oikeus olettaa että maksaa aiheesta eikä mielivallasta :!: Jotenkin tuntuu että enenevässä määrin ollaan menossa huonompaan suuntaan ja arvostelut on yhä useammin enemmänkin arvontaa. Miltäpä muista tuntuu?

Nimimerkillä muutaman sadan näyttelyn kokemuksella. :D
Ei taid olla ensimmäinen kerta sulle kun ei mene niinkuin pitäis :lol: :lol: :lol: (hilla)

http://www.createphpbb.com/phpbb/viewto ... mforum=umt

Tuutikki

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 18 Heinä 2011, 21:02

Hyvin meni. Koira oli ROP ko. näyttelyssä :D Tuossa aiheessa olikin kyse ryhmäkehistä joita kaikkien rotujen ROP koirien on sanktioiden uhalla odotettava ja silti aina niissä kuitenkin samat rodut sijoittuvat ja toisia odotutetaan pitkä päivä vitt.....an tyhjän liirumlaarumin takia.

Tuo mainittu koira on voittanut rotunsa erikoisnäyttelyn 4 kertaa eli kyllä sillä sieltä " jalostusnäyttelyistä" ne tärkeimmät meriitit on. Esiintymään se ei ole koskaan ollut paras mahdollinen. Jalostuspäivillä muutama Bis 4 parhaan sijoitus ja taisi olla toissa vuonna Bis VET2 jalostuspäivillä. Viime syksynä sen narttu jälkeläinen tuli suoraan 4 koe käynnillä käyttövalioksi rodun SM- kisoissa. Samalla kennelnimellä taitaa olla 8 päänäyttely ROp koiraa ja vielä useampi ROP- kasv.ryhmä päänäyttelyistä. Eli kyllä niitä näyttelykokemuksia on ja käsitystä siitä miltä rotutyypin koiran pitää näyttää.

Rodun erikoisnäyttelystä vuodesta -93 on jäänyt kaksi väliin. Kaikki Eräkoira tapahtumat on tullut käytyä. Jalostuspäiviä on tainnut nyky kymmeninä vuosina jäänyt väliin pari. Ja siinä missä joku on paikalla edustamassa itseään niin meillä koiria on ollut ilmoitettuna useimmiten 2-3 kappaletta ja vielä koetettu kerätä kasvattajaryhmiä useimpiin näyttelyihin. Usein jopa ainoina metsästyskoira roduissa. Eli kyllä ne hommat on tulleet moneen kertaan maksettua.

Kerroppa peksi omat näyttely meriittisi ja nimelläsi, joka ilmeisesti tänne nykyään vaaditaan, vaikka edelleen näitä nimettömiä raukkoja näyttää pääsevän läpi. Tiedä vaikka nimellässi kirjoittavana myös koirasi laatuluokka kehissä paranee jatkossa :roll:

Ja on todella harmillista kun näitä RYP ja BIS tuloksia ei tallenneta tietokantaan niin nähtäisiin ketkä sielläkin suosii esim. näitä huonoja kulmauksia ym rakenne vikaisia koiria.

Huvittavintahan tässä Oulun lauantaisessa näyttelyssä on se että järki sanoi että pitäisi perua tuomarimuutoksen takia, mutta kun aina on tullut oltua tuomareita kohtaan kuitenkin sen verran lojaali ettemme ole koskaan peruneet näyttelyä tuomari muutoksen takia, koska se ei ole mielestäni korrektia ketään tuomaria kohtaan joka joutuu paikkamaan ja koirat perutaan sitten sen vuoksi. Joillekin tuomareille voi olla ilmoittamatta, mutta tuomarimuutoksen takia peruminen ei ole korrektia .... Jos peksi haluaan tietää niin tuossa sakissa Oulussa meillä olisi ollut varasertin koira :D

Tuomo A
Viestit: 156
Liittynyt: 06 Kesä 2011, 13:01

Re: Milloin kuluttajasuojalaki koskemaan näyttelyitä?

Viesti Kirjoittaja Tuomo A » 19 Heinä 2011, 11:48

Mielestäni näyttelyharrastus on sellaista aikusten ihmisten leikkimielistä kisailua johon tuskin kannattaa suhtautua kuolemanvakavasti.
Kaikki toimii suurinpiirtein talkootyönä, tuskin tuomaritkaan isoja palkkoja nostaa vaikka pitkiä päiviä arvostelevat noita meidän hurttia.
Omakin koira on saanut kaikki mahdolliset arvostelut paitsi T:n. Suhtaudun asiaan lähinnä huumorilla.

Ennemminkin kannattaa koirien kasvatukseen ja pennuttamiseen suhtautua hieman järkevämmällä asenteella, siinä kuitenkin leikitään elävän olennon elämällä ja terveydellä. Parhaimmillaan kyllä näyttelytkin omalta osalta tukevat koiran kestävää rakennetta.
Siinä mielessä Tuutikin kirjoituksessa piilee totuuden siemen.

Pilke silmäkulmassa näyttelyihin!
Tuomo Ainasoja

Vastaa Viestiin