Ylituomarina toimiminen

Tämän otsikon alla keskustellaan hirvenhaukkukokeisiin (HIRV) ja niiden sääntöihin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8

Vastaa Viestiin
HTHT
Viestit: 43
Liittynyt: 08 Heinä 2008, 10:54

Ylituomarina toimiminen

Viesti Kirjoittaja HTHT » 20 Joulu 2012, 23:51

Sain tässä kirjeen Pohjois-Pohjanmaan kennelpiiriltä. Piiri oli päättänyt maksaa pitkien kokeiden kulukorvauksesta hirv ja lint ylituomareille. Koirakohtainen ylituomarin arvostelu 7€/koira. Olen hämmästynyt tällaisesta palkkiosta. Mihin tässä katoaa vapaaehtoinen harrastus, kun sitä ruvetaan rahalla mittaamaan ja palkitsemaan. Kuoleeko metsästysseurojen järjestämät kokeet, kun ylituomarit ja kohta muutkin kokeisiin osallistuvat palkintotuomarit, sihteerit ja oppaat rupeavat esimerkin mukaan pyytämään erilaisia kulukorvauksia.
Myöskin loppuvatko yleiseiset kokeet kokonaan kun ylituomarit haluavat näistäkin kokeista korvauksia? Koiranomistajien kustannukset nousee.
Olen toiminut lint-kokeissa ylituomarina 1986-vuodesta lähtien, eikä näissä ole ollut kenelläkään tapana pyytää minkäänlaisia kulukorvauksia matkoista tai muustakaan.
Näin eteenpäin jalostettuna pitäisikö myös ulkomuototuomarille maksaa esim. tämä 7€/koira arvostelemastaan koirasta. Näitähän saa arvostella 85 kpl/päivä, olisi hyvä palkkio päivästä, vaikka veroakin menisi. Miten tässä mahtaisi laatuarvostelun käydä? Tulisiko vain punaisia ja vaaleanpunaisia nauhoja, aina seuraavakin näyttely koiramääriltäkin täynnä. Mihinkähän tässä jalostusta vietäisiin? Toivottavasti näitä palkkioita ei tule ja tämäkin Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin tavasta luovuttaisiin heti.
Ylituomarit ovat vapaaehtoisesti tähän asiaan ruvenneet ja sitoutuneet korvauksettomaan työhön. Pidettäisiin tämäkin asia myös sellaisena ja jätettäisiin palkkiot muihin töihin.
Hyvää Joulun odotusta!
Hannu talvi
Hannu Talvi

puikkan
Viestit: 1
Liittynyt: 30 Marras 2004, 14:39
Paikkakunta: Kangasniemi

Re: Ylituomarina toimiminen

Viesti Kirjoittaja puikkan » 05 Tammi 2014, 12:48

Olen itse tänä syksynä ottanut 49kappaletta HIRV pitkän kokeen tulosta vastaan. Eli 49 kertaa on tullut ryhmä kotiini tuomaan papereita eli melkein kahden kuukauden ajan on joka ilta joku vieraillut meillä tuomassa hirvikoe papereita. Tämä on minulle harrastus mutta mielestäni on aivan kohtuullista että saa edes sen 5€/koira joka meillä on. Nämä pitkät kokeet ovat jo joissakin perheissä koittu häiriöksi kun aina ramppaa porukkaa kotona. Ja se että ryhmä tulee kotiin niin ei ylituomari enää tarvii hankkia lisäkustannuksia esim. ajelemalla vaikka johonkin baariin ottamaan tulokset vastaan. Käyn normaalikokeissa ylituomarina niin ei sinne rahan takia mennä. Kulukorvaus on sen verran kun polttoainetta menee ja se on siinä. Sitten jos kokeen järjestäjä haluaa muistaa jollakin niin se on heidän asia. Niinhän ulkomuoto tuomareillekkin maksetaan matkakustannukset ja päivärahat. Kyllä tässä on menty ihan oikealla linjalla tähän asti.

Hirv ylituomari

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hirvenhaukkukoetoiminta (HIRV) ja säännöt”