Pentujen hinnat

Tämän otsikon alla keskustellaan pohjanpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Talis
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Syys 2005, 12:06

Pentujen hinnat

Viesti Kirjoittaja Talis » 27 Syys 2005, 12:09

Olen ajatellut koiran hankkimista, mutta mieleeni askarruttaa pohjanpystykorvan pennut normaalisti?

Talis
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Syys 2005, 12:06

Viesti Kirjoittaja Talis » 27 Syys 2005, 12:11

oho tuli kirjotettuu vähän mitäsattuu, mutta varmaan älysitte että kysyin pentujen hintaa :)

Ato

Hinnat vaihtelee

Viesti Kirjoittaja Ato » 27 Syys 2005, 18:35

Karkea haarukka lienee 400-900 euroa.Hyvistä varsinkin käyttöpuolella palkittujen vanhempien pennuista joutuu pulittamaan enemmän ja usein pennun suunniteltukäyttö kokeissa ja näyttelyissä vaikuttaa asiaan.

jooseppi
Viestit: 71
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 12:49

Viesti Kirjoittaja jooseppi » 30 Tammi 2006, 21:34

Kyllä on suorastaan törkeiksi menny nuo pystykorvien hinnat!! 500€ on mielestäni maksimi minkä voisin maksaa hyväsukusesta METSÄVERISESTÄ pennusta. Ja mitkään pennun vanhempien suuret näyttely menestykset (multichamppionit ja 15 sertit) eivät saisi mielestäni nostaa pennun hintaa, jos näin on jää minulla pentu ostamatta taatusti. Koira ei siitä ihmeellisemmäksi muutu metsässä vaikka olisi kuinka näyttely meriittiä!!! Nuo ylisuuret pentujen hinnat kertovat vain kasvattajasta sen kuinka harrastus on muuttunut bisnekseksi ja rahastukseksi. Vai tuskin hintojen nousu johtuu koiran ruuan kallistumisesta.. :lol: :wink: :roll:

Parille tuttavalle olen viimeisen vuoden aikana, tiedustellut ppk pentua ja törmäsin aika uskomattomiinkin pentujen hintaeroihin kasvattajien välillä..Pistää vaan miettimään joidekin kasvattajien motiiveja koko touhuun..

luppakorva
Viestit: 16
Liittynyt: 29 Marras 2004, 12:56
Paikkakunta: keski-suomi

Viesti Kirjoittaja luppakorva » 31 Tammi 2006, 12:40

Kaveri hankki pennun vuonna1999 ja maksoi siitä 2000markaa!!
Itse sain pennun vuonna 2005 maksoin 600euroa suvut ovat samat et vähän on hinnat nouseet!!! eipä ole näyttely puudeli ja pyöri jaloissa!!!

st
Viestit: 200
Liittynyt: 12 Elo 2004, 11:32
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja st » 31 Tammi 2006, 14:38

... ja eiköhän nämä näyttelypuudeli-provot ole jo kertaalleen käsitelty :?
Ei meillä, eikä muillakaan näyttelypuudelit pyöri sen enempää jaloissa kuin rumemmat rotukumppanitkaan.
Älkää nyt enää jaksako jauhaa tätä iän-ikuista sontaa eri linjoista :x , jok-ikisen kasvattajan tarkoitus on tuottaa maailmaan kauniita, hyvin-pelaavia lintukoiria, ei niillä kolmijalkasilla rumiluksillakaan sitten mitään tee, ettehän te saa niistä edes käyttövalioita ilman pikku kiepausta puudelikehässä, miettikää nyt taas hyvät.. -vot :roll: :roll: :roll:
Terveisin,
Soile Torvinen
http://www.punapippurin.com

jooseppi
Viestit: 71
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 12:49

Viesti Kirjoittaja jooseppi » 31 Tammi 2006, 15:20

Voi hyvä st, tämä porukan kahtia jakautuminen metsästyskoiraroduilla on nähty monen rodun kohdalla. Joten miten voit sinisilmäisesti sanoa että "älkää jauhako sontaa eri linjoista",joten kerrotko mikä tekee tulevaisuudessa pohjanpystykorvasta poikkeuksen tässä.. :?:

Tuo hintojen nousu on herättänyt kyllä laajaa huomiota, mutta jospa tänä päivänä tulee sittenkin niin paljon parempia metsästyskoiria kuin muutama vuosi sitten........ :roll: :roll:

Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Artsi » 31 Tammi 2006, 16:05

jooseppi kirjoitti:Tuo hintojen nousu on herättänyt kyllä laajaa huomiota, mutta jospa tänä päivänä tulee sittenkin niin paljon parempia metsästyskoiria kuin muutama vuosi sitten........ :roll: :roll:
Miun mielestä turhaa pupatusta hintojen noususta ja yleensäkin korkeista hinnoista. Kyllä se on ihan kysynnän ja tarjonnnan laki, mikä nuo hinnat määrää. Tai kysynnän perusteella voisivat olla vieläkin korkeammalla :roll: Jos tuntuu liian kalliilta, ei oo mikään pakko ostaa. Ei, en ole kasvattaja vaan nuoren pystykorvan (7 kk) onnellinen omistaja :D Niin, ja mieluummin maksan enemmän vastuunsa tuntevalle kasvattajalle kuin.......

Pyssymies

Viesti Kirjoittaja Pyssymies » 01 Helmi 2006, 08:57

st kirjoitti:Älkää nyt enää jaksako jauhaa tätä iän-ikuista sontaa eri linjoista :x , jok-ikisen kasvattajan tarkoitus on tuottaa maailmaan kauniita, hyvin-pelaavia lintukoiria, ei niillä kolmijalkasilla rumiluksillakaan sitten mitään tee, ettehän te saa niistä edes käyttövalioita ilman pikku kiepausta puudelikehässä, miettikää nyt taas hyvät.. -vot :roll: :roll: :roll:
Se kahtiajako on alkanut näkyä mm. harmaissa hirvikoirissa kun jalostuksessa on ollut muodissa "kauniin väriset" norjantuontikoirat, joilla ei metsäveret ole samaa luokkaa kuin suomalaisilla koirilla keskimäärin. Kaunista koiraa tulee, mutta metsästysinto heikkenee (vajaat TA:t kokeissa). Seurauksena on rodun tason lasku joka on onneksi älytty ja asialle tehdään jotain.

Nummijärven Esko kirjoitti jo 80-luvulla:

"Harmaiden hirvikoirien jalostustavoite tähtää hyviin metsästysominaisuuksiin ja tasapainoiseen luonteeseen. Näihin keskittyen koiriemme jalostus tulisi suorittaa. Näyttelytoiminta jarruttaa jonkin verran rotujen jalostusta, koska se vie liiaksi huomiota ulkomuodon puolelle. Ulkomuodon palauttaminen rotutyypin mukaiseksi on joka tapauksessa helpompaa kuin hyvien metsästysominaisuuksien jalostuksellinen kehittäminen ja säilyttäminen. Jos harmaahirvikoira on hyvä metsästyskoira, sillä ei yleensä ole huono rakenne eikä luonne."

Tuo pätee varmasti kaikkiin pystykorviin.

IhraEsa

Viesti Kirjoittaja IhraEsa » 01 Helmi 2006, 11:24

Itse näen tuon näyttelytoiminnan koiran rakenteen ja luonteen arviointitilanteena. Siellä saattaa paljastua omasta koirasta uutta tietoa, esimerkiksi vaikka nivelten asennoista tai kulmauksista. Ja nuo tekijät vaikuttavat käyttöominaisuuksiin pitkän päälle, nivelten kulumisen, kipujen tms. vuoksi. Ja luonnetta on hyvä arvioida edes jotenkin.

Pyssymiehen kirjoituksen kanssa olen aivan samaa mieltä siitä, että käyttöominaisuudet on vaikeammat hankkia, mutta eivät nämä kaksi asiaa toisiaan pois sulje. Ja monet käyvät näyttelyissä, jotta voivat sitten kisailla linnun- tai hirvenhaukkukokeissa voittajaluokassa.

Pyssymies

Viesti Kirjoittaja Pyssymies » 01 Helmi 2006, 11:45

esj82 kirjoitti:Pyssymiehen kirjoituksen kanssa olen aivan samaa mieltä siitä, että käyttöominaisuudet on vaikeammat hankkia, mutta eivät nämä kaksi asiaa toisiaan pois sulje. Ja monet käyvät näyttelyissä, jotta voivat sitten kisailla linnun- tai hirvenhaukkukokeissa voittajaluokassa.
Ei tietenkään hyvä ulkonäkö ja käyttöominaisuudet sulje toisiaan pois, mutta jalostuskoiran pitää ensin antaa näytöt kokeissa ennenkuin sitä viedään näyttelyihin. Se on erona näyttelybuudeleihin.

IhraEsa

Viesti Kirjoittaja IhraEsa » 01 Helmi 2006, 15:43

Voittajaluokkaan ei pääse ilman näyttelytulosta... :wink:

jooseppi
Viestit: 71
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 12:49

Viesti Kirjoittaja jooseppi » 01 Helmi 2006, 21:44

En ole vastaan näyttelyssä käyntejä, mutta jalostuksen mittari se ei TODELLAKAAN OLE!!. Mutta mielestäni terveys puoli voitaisiin todeta myös eläinlääkärin lausunnolla. Eipähän olisi niin paljon hajontaa arvosteluissa, kuin nykyään..... :wink:

tara4632
Viestit: 727
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 15:13

Viesti Kirjoittaja tara4632 » 01 Helmi 2006, 21:55

jooseppi kirjoitti:En ole vastaan näyttelyssä käyntejä, mutta jalostuksen mittari se ei TODELLAKAAN OLE!!. :wink:
Meille taas kasvattaja kurssilla opetettiin juuri päinvastoin tuo asia, eli näyttelyt palvelevat JALOSTUSTA! Tietenkin se koepuoli on tärkeämpi, mutta saahan sitä ´´harrastaa´´ myös niitä näyttelyitä :lol:
Kuva

Spu
Viestit: 240
Liittynyt: 05 Elo 2004, 21:35

Viesti Kirjoittaja Spu » 01 Helmi 2006, 22:33

Mielestäni näyttelyissä palvelee jalostusta se yleisvaikutelma joka kertoo olennaisen, kaikki se muu keskinäinen kilpailu taas vaan vääristää jalostusta.

Vastaa Viestiin