Koira gps

Tämän otsikon alla keskustellaan metsästyspystykorviin liittyvästä tekniikasta sekä aseista ja varusteista

Valvojat: Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4

Koira gps

ViestiKirjoittaja MAiHa » 05 Maalis 2009, 15:06

Olen harkitsemassa gps pannan ostoa. Kattelin tossa eri vaihtoetoja ja näyttäs olevan trackeri ja ultrapointti aika suosittuja. Kertokaas kokemuksen syvällä ja rehellisellä rintaäänellä mitenkä ovat pelanneet. Hyviä/huonoja puolia? Muutamalla kaverilla on up ja ovat ainakin kehuneet. Mutta millainen se on verrattuna trackeriin?
MAiHa
 
Viestit: 29
Liittynyt: 08 Tammi 2008, 22:28

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja tikkakoski » 05 Maalis 2009, 15:25

No viimme syksystä noiden muiden käytössä olleiden/olevien gps laitteitten rinnalle otettiin 2 kpl UP gprs pantoja käyttöaika elokuulta-helmikuulle eli hirvikoirien/kettukoirien kaulassa kokemukset ovat olleet hyviä joten kevään aikana olisi tarkoitus hommata viellä yksi panta,akkujen helppo vaihtaminen itse,sim kortin vaihto itse,pitkä käyttö aika (4x2700 akut),gprs pelaa hyvin kokemuksia Suomussalmelta,Lieksasta,sekä täältä kotomaisemista,toki onhan noilla muillakin toimeen tultu ainut on kun ei itse pysty vaihteleen akkuja yns.sekä vanhemmissa peleissä pakkasella akkujen kesto on joskus aiheuttanut harmia.
Rami Ahola
tikkakoski
 
Viestit: 538
Liittynyt: 26 Loka 2004, 23:55

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja hannutii » 05 Maalis 2009, 17:06

Minulla on käytössä viime uoden ultrapoint ja reppumallin pointer. Samassa porukassa pyytää kavereita, joilla on trackerin eri vuosikerran malleja ja yksi pointer magnum. Kyllä kaikilla saa koiran paikannettua, mutta viime syksyn kokemusten perusteella suosittelen kyllä tuota ultapointtia. Gprs yhteys toimii siinä moitteetta kuin junan vessa ja myös katvealueita on pointer/magnum versioita vähemmän. Lisäksi tuo nettiin tallentuva koiran työskentely on mukava lisä luppopäiville. Sieltä voi katsella miten on menny eikä tarvi arvailla kun kertoo kaverille miten on päivä mennyt. Nämä "mausteet" on toki vaan sivuasioita, mutta mukava lisa jokatapauksessa. Tärkein ominaisuus koiratutkalle on minun mielestä luotettavuus ja siinä UP on ainakin tällä hetkellä edellä!
Hyviä vehkeitä tekee trackerkin, mutta kun mielipidettä kysyt niin suosittelen UP:ta. Jostakin syystä moni kaveri tuli syksyn aikana siihen tulokseen että tracker vaihtuu ensi syksyksi UP:n tutkaan...
Hannu Tiirola
Kuva
hannutii
 
Viestit: 581
Liittynyt: 08 Tammi 2007, 13:59
Paikkakunta: Ylikiiminki

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Kojamo » 05 Maalis 2009, 19:19

Pointeri on ollut koiran sel√§ss√§ benefoni ajasta l√§htien. Ensin tosiaan benefonin kapula repussa, nyky√§√§n Pointerin 08 panta sek√§ viimekes√§st√§ alkaen Magnum panta. Ukon softana on ollut ensin quick, sitten MyWay ja nyt Magnum. Ei moittimista, hyvin vermeet pelanneet. Pyyntialueilla ei aina ole ollut kovinkaan hyv√§ gsm-kentt√§. Tuntsa-suoltijoki akselilla on aika pahoja katvealueita, samoin kolmenkunnan Salla-Kemij√§rvi-Pelkosenniemi rajalla. Huonoista kentist√§ huolimatta, oli muuten yll√§tys, Magnumin gprs toimi tosihyvin. GPS:n toiminnassa ei ole n√§ill√§ uudemmilla laitteilla ollut ongelmaa. Magnumissa on AGPS ominaisuus joka parantanut paikannusta verrattuna normi GPS:n. Akut kest√§√§ yhdell√§ latauksella kolmisen vuorokautta, riippuen p√§ivitysten m√§√§r√§st√§ ja olosuhteista. Magnumin k√§yt√∂ss√§ tykk√§sin siit√§ kun sen asetteli kertaalleen toimimaan taustaseurannalla, niin aina kun laittoi laitteisiin virrat p√§√§lle alkoi koiran paikkaa tulla minuutin v√§lein kummemmin pytelem√§tt√§ ja vehkeit√§ ronklaamatta. Sitten jos tuli tilanne ett√§ tarvittiin paikkaa tihe√§mmin niin realiaikaseuranta k√§yntiin vaikka 10 s v√§lein tai tihe√§mp√§√§n. Parhaimmillaan seuranta toimi 5 sekunnin v√§lein. Kartat tilarajoineen on ihan hyv√§t, paitsi mulle kun pyyd√§n nyky√§√§n valtion mailla. Laitteen k√§ytt√∂hinta on siedett√§v√§. Lapissa TF:n liittym√§t toimivat suhteellisen hyv√§ll√§ peitolla. TF:n rajaton gprs*2 (ei olisi tarvinnut kuin koiramiehen p√§√§h√§n) sek√§ 08 tekstiviestiliittym√§, hintaa kutakuinki 30‚ā¨ kuussa. Liittym√§t kannattaa laittaa luppoajaksi mahdollisimman halvoiksi.

Ainoa miinus, joka ei välttämättä johdu pointerista, oli puhelimen akun kestävyys. Mutta sekin asia hoituu vara akulla ja kenttälaturilla.
Kojamo
 
Viestit: 1738
Liittynyt: 05 Elo 2004, 22:59
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Seppo Toivonen » 05 Maalis 2009, 21:19

Sain sattumalta koirallani palkintona Ristijärveltä uuden UP:n. Viime syksyltä erinomaisen hyviä kokemuksia. Tosi hyvä vempele. Ainut kerta kun en saanut karttaa oli upettokeli jolloin paksut pilviverhot alhaalla. Johtui siitä. Muuten pelannut moitteettomasti. Sielläkin Päijänteen vaaramaisemissa. Suosittelen lämpimästi. Kahta en vaihda: toinen alkaa R:llä ja toinen on Ultra Point.
Seppo Toivonen
 
Viestit: 442
Liittynyt: 22 Touko 2008, 17:26
Paikkakunta: Lieksa

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Kojamo » 06 Maalis 2009, 07:47

Seppo Toivonen kirjoitti:Sain sattumalta koirallani palkintona Ristijärveltä uuden UP:n. Viime syksyltä erinomaisen hyviä kokemuksia. Tosi hyvä vempele. Ainut kerta kun en saanut karttaa oli upettokeli jolloin paksut pilviverhot alhaalla. Johtui siitä. Muuten pelannut moitteettomasti. Sielläkin Päijänteen vaaramaisemissa. Suosittelen lämpimästi. Kahta en vaihda: toinen alkaa R:llä ja toinen on Ultra Point.


Päijänteen vaaramaisemissa ei ole pahemmin ongelmia gsm kentän kanssa. Luulempa että siellä sinun omilla mettästys mailla on huonommat gsm kentät kuin keskisuomessa. Tosin luulo ei ole tiedon väärti. Totta on, että niitä katvealueita on täälläkin on, mutta harvemmassa.
Kojamo
 
Viestit: 1738
Liittynyt: 05 Elo 2004, 22:59
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja MUSTA1 » 06 Maalis 2009, 10:39

Hommasin viime syksynä UP:n ja oli pelkästään positiivisia kokemuksia.
Helppo käyttää,kartat selkeitä ja edellämainittu akun vaihto onnistuu paikan päällä.
Ainut miinus mikä tuli vastaan,(jos nyt miinukseksi voi laskea) niin on ettei pantaan saa/voi kytkeä talutinremmiä.
Eli pitää olla nahkapanta lisäksi kaulassa, jotta esim. kaadolla saa koiran kytkettyä
MUSTA1
 
Viestit: 10
Liittynyt: 24 Loka 2008, 19:44

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Seppo Toivonen » 06 Maalis 2009, 11:50

MUSTA1 kirjoitti:Hommasin viime syksynä UP:n ja oli pelkästään positiivisia kokemuksia.
Helppo käyttää,kartat selkeitä ja edellämainittu akun vaihto onnistuu paikan päällä.
Ainut miinus mikä tuli vastaan,(jos nyt miinukseksi voi laskea) niin on ettei pantaan saa/voi kytkeä talutinremmiä.
Eli pitää olla nahkapanta lisäksi kaulassa, jotta esim. kaadolla saa koiran kytkettyä


Tai pitää olla nahkapanta taskussa mukana. Mutta pieni miinus se on siihen miten tutka toimii. Lisäksi olen miettinyt sitä että voiskohan tuohon pantaan laittaa jo tehtaalla johonkin sopivaan kohtaan kaiverruslätkän johon voisi kaivertaa oman puhelinnumeron?? Minulla ei ole vielä tarvinnut kaadolla kytkeä kun koiralle ei ole kaadettu vielä vaikka täyttää jo viisi vuotta tässä kuussa. Ehkä ensi syksy tuo korjauksen tuohonkin asiaan ja toivottavasti kytken sen karhunkaasolta?? :roll:
Seppo Toivonen
 
Viestit: 442
Liittynyt: 22 Touko 2008, 17:26
Paikkakunta: Lieksa

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja TeroK. » 06 Maalis 2009, 15:01

Sitte loppusyksystä otetaan Seppo pari hirvielukkaa ihan pystyhaukusta, Vesku varmaan pitelee sitten kaadolla koiraa :P
TeroK.
 
Viestit: 60
Liittynyt: 17 Tammi 2009, 23:35

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja norssi » 06 Maalis 2009, 18:58

Pointteriin olen tyytyväinen , ainut haitta on panta , kun rinnalle pitää laittaa toinen kiinniottamista varten kaadolla .
Tutkapanta ei kestä .Voisihan tuon tutkapannan vahvistaa toimintaa haittaamattomilla materiaaleilla esim reunoilta , niin ei tartteisi tuplapannoittaa . Tuplapannoitus , voi antaa esim. turhaa ylimäär. ääntä .( luulen)

No miksipä ei siellä kaadolla voisi kaverin käskeä istua , että saisi kytkettyä , mutta kun se toiminta tuppaa jatkua..
norssi
 
Viestit: 193
Liittynyt: 24 Helmi 2006, 19:15

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Kojamo » 06 Maalis 2009, 21:06

Hups unohin. 08 pantaan ei voi kytkeä koiraa, Magnumiin voi. Magnumissa GPS antenni ei ole pannassa kiinni (käytännössä niskaosassa), silti herkkä ilmeisesti AGPS auttaa. Käytännössä kuitenkin tulee pidettyä puolikuristavaa hihnaa taskussa mihin koiran laitan kiinni. Tosin mennä syksynä hihna oli useimmin väärässä paikassa, kuin taskussa mukana. Mulla ainakin koira kalttaa kaadolla että on pakko kytkeä ja viedä pois. Saatika sitten haukulta pois vieminen.
Kojamo
 
Viestit: 1738
Liittynyt: 05 Elo 2004, 22:59
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja pass‚ā¨ » 07 Maalis 2009, 22:17

Aloittelin minäkin tuon hirvikoiraharrastuksen, ja panta tuli jopa ennen koiraa.. Trackerin G400 panta oli käytössä viime syksyn jahdeissa. Tosi tyytyväinen olen ollut laitteeseen. Nuoren koiran kujeet saa kyllä hyvin talteen niin hyvässä kuin pahassakin. Erityisen tyytyväinen olen Live-seurannan helppoon käytettävyyteen, pannasta virta päälle, puhelimesta Huntteri näyttöön ja menoksi. Pannassa riittää virtaa niin kauvan, että rupeavat kotoa kyselemään jo uutta osoitetta...Puhelimen gps on ainakin minun puhelimessa (Nokia N82) senverran virtasyöppö, että suosittelisin hankkimaan samalla erillisen Gps-laitteen, niin ei lopu virta kesken.
pass‚ā¨
 
Viestit: 10
Liittynyt: 07 Maalis 2009, 21:01

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Impi » 08 Maalis 2009, 22:30

Itse ostin tuon Up:n reppu mallin joka on oikein näppärän kokoinen ja helppo käyttää. Käytän sitä bpgv, maastonakeilla ja hirvikoirilla. On toiminut moitteettomasti ja voin suositella lämpimästi. Kartat ja muut lelut on toiminut hyvin huonoillakin kentillä. Hautajärven maisemissa jostain syystä pointterilla oli kenttä ongelmaa mutta up löysi ja paikansi. Syy ei voi olla liittymäkään koska itsellä on koira päässä sonera ja kännyssä saunalahti. Muilla on kyllä ollut molemmissa päissä sonera jonka pitäisi olla "idiootti varma" siellä päin...
Impi
 
Viestit: 3
Liittynyt: 27 Helmi 2009, 22:03

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Mets√§susi » 08 Maalis 2009, 23:09

Kaksi kautta ollut käytössä UP ja kourassa N70 + erillinen Insmatin "sirf" taskussa. Muutaman aika mielenkiintoisen yösuunnistuksen jälkeen kotia on päästy niin koira kuin äijäkin. Yöksi kotiin, vaikka aamu tulis :lol:
Hyvät kartat ja toimintavarma keksintö. Ei ole viel kertaakaan ollut hukassa sen enempää koira kuin äijäkään tääl keski-suomen ja päijät-hämeen rajamailla. No oli koira muutaman tunnin... oli peijakas katkaissut pannan antennin johkin puun oksaan tai muuhun ryteikköön. Uusi piiska kiinni ja taas pelittää.

Siltä kokemukselta voin suositella. Toistaiseksi paras käsilleni saama laite.
Tekosyitä kaikki syyt, jotka estävät metälle lähtemästä - pääsee sitä kalalle kuitenkin, jos on liikaa tekosyitä...
Metsäsusi
 
Viestit: 27
Liittynyt: 07 Maalis 2009, 21:08

Re: Koira gps

ViestiKirjoittaja Pehtoori09 » 14 Maalis 2009, 19:39

Loppusyksyn käytössä Hunter+G400+6210 Nokia. Hyvin toimi, jäljentallennus huippuluokkaa ja reaaliaikaseuranta taustaseurannan kanssa teki paikannuksesta helppoa. Voin suositella!
Pehtoori09
 

Seuraava

Paluu Tekniikka ja varusteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa