Pystärin turkin kunto

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7

metsohaukku
Viestit: 199
Liittynyt: 07 Elo 2004, 14:51
Viesti:

Viesti Kirjoittaja metsohaukku » 25 Helmi 2007, 16:44

:lol: Kuulin tässä taannoin,että puhdas koivuntuhka olisi hyvästä koiran turkille :?: :?: Onko kukaan muu kuullut tästä,onko kokemuksia?
Haukkujen helinää..
J P Lehtonen

Lempo
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Helmi 2007, 16:07

Viesti Kirjoittaja Lempo » 26 Helmi 2007, 19:56

Antakaa kaverille kalaa ja merilevää muun evään joukossa. Raakana, jos on merikalaa. Karvaa pukkaa, ja kiiltää ko. erään kauppiaan munat. Ei kannata änkeä rahojaan teollisiin tuotteisiin. Voi tehdä niinkin, että keitää lohenruodoista liemen ja laittaa sitä sitten juomakuppiin. Kyllä maistuu metsälenkin päätteksi (ainakin mun Keeshundeille, jolla tota karvaa piisaa.) Tekee hyvää myös kaverin nivelille

Skinkki
Viestit: 30
Liittynyt: 11 Marras 2005, 17:28

Viesti Kirjoittaja Skinkki » 27 Helmi 2007, 09:34

Laita koiran ruuan joukkoon pari lusikallista kalanmaksaöljyä. Tekee hyvää turkille! Meidän koirat myös syö sitä ihan mielellään, vaikkakin itestä eväs haisee hirveän pahalle...

Pystykorvan turkkia ei kannata pestä liian usein. Koiran turkissa oleva rasvakerros poistuu pesun mukana, eikä turkki enää pidä lämpöä yhtä hyvin. Jos koira on hirveän likainen tai haisee pahalta (esim. Jos on pyörinyt jonkun eläimen ulosteissa.) koiran voi pestä. Ja kannattaakin. :) Kesäisin pesusta ei ole suurta haittaa, mutta jos peset koiran talvella ei sitä voi viedä heti ulos tarhaan. (Niinkuin jokaiselle järkikin sanoo.) vaan koira on pidettävä sisällä lämpimässä.

Heini
Viestit: 513
Liittynyt: 04 Elo 2004, 20:52
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Heini » 02 Maalis 2007, 23:26

Siitä kananmunasta sen verran, kun eräällä toisella palstalla siitä on useinkin keskusteltu ja paljon, että yksi hyvä tapa on joko keittää munia hetken aikaa tai kaataa kiehuvaa vettä ruuan sekaan. Näin siksi, että valkuainen on hyvä vähän kypsähtää, mutta keltuainen saa mennä raakana.
Itse ainakin silloin tällöin teen niin, että murojen päälle rikon kananmunan-pari ja sitten kaadan vedenkeittimestä vettä päälle, valkuainen hyytyy kai juuri sopivasti. Jos munia keittää, niin sopiva aika lienee joku 2-4 minuuttia.

irbe
Viestit: 12
Liittynyt: 13 Maalis 2007, 23:52
Paikkakunta: kymenlaakso

Viesti Kirjoittaja irbe » 14 Maalis 2007, 00:14

Zeppolle. koiran karva tulee koukkupäiseksi kun se on niin sanotusti vanhaa. Tämä vastaus tulee vähän jälkijunassa, koska todennäköisesti koirasi karva on jo vaihtunut/vaihtumassa. Uusi karva on taas kaunis ja tuuhea varsinkin jos koirasi on ns. tarhakoira, eli on paljon ulkona. :D

Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Artsi » 14 Maalis 2007, 08:28

irbe kirjoitti:Uusi karva on taas kaunis ja tuuhea varsinkin jos koirasi on ns. tarhakoira, eli on paljon ulkona. :D
Ei taida ulkona olemisella olla juurikaan vaikutusta asiaan, vaikka näin voisi luulla. Meillä koira jäi erinäisten yhteensattumien kautta "sisäkoiraksi" viime syksynä eli on yöt ja muutenkin paljon sisällä. Tosin päivällä on ulkona kun ketään ei ole kotona. Turkki on erittäin hyvä, näyttelytuomarinkin kehuma. Ei mitään eroa edellistalveen, jolloin oli yöt ulkona.

tara4632
Viestit: 727
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 15:13

Viesti Kirjoittaja tara4632 » 14 Maalis 2007, 14:43

Heini kirjoitti: Itse ainakin silloin tällöin teen niin, että murojen päälle rikon kananmunan-pari ja sitten kaadan vedenkeittimestä vettä päälle.
Tuon kiehuvan veden käytössä on hyvä huomata sellainen asia noiden nappuloiden kanssa, että muutama koiran ruuissa oleva vitamiini tuhoutuu jo 75 asteessa ja saattaa sen ruuan ravintoarvot kärsiä, jos vitamiinit ''palaa'' siinä liotus vaiheessa. Mieluummin jäähdyttää hiukan tuota vettä !
Kuva

Heini
Viestit: 513
Liittynyt: 04 Elo 2004, 20:52
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Heini » 14 Maalis 2007, 23:36

^ Kiitos tara4632, hyvä huomio. Täytyykin sitten jatkossa ihan erikseen hyydyttää munat :)
Kuinkahan kuumaksi ruoka muuten mikrossa lämpiää, olenkohan sitten aina lämmittänyt muroja liikaakin.. Kun yleensä pojat syövät ulkona, niin ruoka ehtii sopivasti etenkin pakkasilla jäähtyä, kun sisällä lämmittää kunnolla.

Zeppo
Viestit: 58
Liittynyt: 26 Heinä 2006, 12:37
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Zeppo » 16 Maalis 2007, 21:12

Kiitoksia kaikille hyvistä vinkeistä ja mielenkiintoisesta keskustelusta!

Nyt on aikaa jonkin verran kulunut ja turkkikin on huomattavasti paremmassa kunnossa. Ostettiin koiralle lohiöljyä ja on saanut sitä nyt toista kuukautta päivittäin ruuan seassa. En tiedä onko lohiöljyn ansiota juuri tuo turkin kunnon paraneminen, mutta ainakin ruoka maistuu hyvin, kun lorauttaa öljyä joukkoon. Ei tuo kyllä koskaan mikään nirso ole ollutkaan, mutta ei myöskään mikään "suursyömäri". Jos on ollut jonkun päivän vähemmällä liikunnalla, niin saattaa olla ettei ruokakaan sitten maistu niin hyvin. Edellinen pystäri meillä oli taas ihan erilainen. Se söi kaiken, minkä sille antoi ja lihotti kyllä itsensä, jos antoi liian suuria annoksia. Mulla on semmoinen käsitys pystykorvista yleensä, että pitävät "linjoistaan" huolen eivätkä lihota itseään. Tietenkin yksilöitähän ne on jokainen... :roll:
Sepp0 Daav1tt1la

Vastaa Viestiin