Springer

Tämän otsikon alla keskustellaan metsästyspystykorviin liittyvästä tekniikasta sekä aseista ja varusteista

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

SPEDE
Viestit: 133
Liittynyt: 09 Loka 2005, 19:53

Springer

Viesti Kirjoittaja SPEDE » 25 Huhti 2007, 22:50

Eli tuollainen vemputin tuli mieleen kun koira haistoi hirven ja sitten mentiin.Onneksi oli remmi pyörässä kiinni ja maa pehmeää peltoa.

Hintahaitari oli melkoinen kun kyselin paikallsista eläin kaupoista :Hei onks kokemuksia :shock:

kossi

Viesti Kirjoittaja kossi » 25 Huhti 2007, 23:23

kokemusta on n. 6 vuoden ajalta 4 eri karhukoirallani ja ei voi muuta, ku suositella. erinomainen vehje. ei ole tullut äkkipysäyksiä saatikka ojaan menoja ja kaatumisia ton springerin hankinnan jälkeen :D

tara4632
Viestit: 727
Liittynyt: 29 Tammi 2005, 15:13

Viesti Kirjoittaja tara4632 » 26 Huhti 2007, 06:29

Walky Dog saman tyylinen vehje ja tuollainen olisi tarkoitus tilata (eli ei vielä kokemusta..liekkö muilla ?)
Kuva

Kojamo
Viestit: 1781
Liittynyt: 05 Elo 2004, 22:59
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Kojamo » 26 Huhti 2007, 06:48

Mulla on DogBiker https://secure.surfnet.fi/bewi-dog/dogb ... nnish.html.
Huonopuoli on laitteessa se, että sen kiinnitys voi irrottaa takarenkaan. "Pielavetisella" asian voi korjata.
Mainio peli kaiken kaikkiaan. Ennen laitteen ostoa pyöräily oli "urheilua".

Onko kosssilla kaksi koiraa yhtä aikaa pyörässä kiinni?

HV
Viestit: 444
Liittynyt: 15 Kesä 2005, 13:57

Viesti Kirjoittaja HV » 26 Huhti 2007, 08:13

Itselläni oli Springer käytössä noin 2 viikkoa. En pitänyt siitä. Syynä oli se, että koirani on tottunut menemään tien syrjään tarpeilleen niin sitä sivunyhtäystä ja nopeahko pysäytystä oli ikävä tehdä. Se jousen löystö on vähän ja pyörä aina pöpelikköön. Toiseksi soratiellä ajettaessa koiran pää on etupyörän kohdalla ja eturenkaasta sivuille sinkoilevat kivet koin sen verran riskialttiiksi koiran silmille että jätin systeemin pois.
Nykyisin käytän jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella koiran juoksuttamisessa vanhaa konstia. Jalkajarruilla varustettu pyörä, vaihteen valitsin oikealla puolella ja nahkahihna vasemmassa kädessä. Joustoa saa kun kiertää hihnaa käden ympärille, silloin se on lyhyenä ja jos tulee tarvetta antaa löysää niin hihna saa purkautua ranteen ympäriltä. Muuten tiukkana.
Myisin sen Springerin jos vaan muistaisin mihin sen pistin.

Rihlakko
Viestit: 70
Liittynyt: 05 Kesä 2005, 21:52

Viesti Kirjoittaja Rihlakko » 26 Huhti 2007, 09:54

hyvä peli,ainut huono puoli on nuo äkkipysäykset tarpeille. ootteko huomanneet koiran hakutyöskentelyyn vaikutusta jos juoksuttaa paljon tiellä.

kossi

Viesti Kirjoittaja kossi » 26 Huhti 2007, 18:13

Kojamo kirjoitti:
Onko kosssilla kaksi koiraa yhtä aikaa pyörässä kiinni?
MOro! yhtä koiruutta kerralla oon kulettanu, tulee itelläkin kuntoiltua enempi, kun käyttää vuoron perään pari kolme hurttaa n. 5 kertaa viikossa kutakin 10 km kahtapuolin lenkillä :)

kossi

Viesti Kirjoittaja kossi » 26 Huhti 2007, 18:35

Rihlakko kirjoitti:hyvä peli,ainut huono puoli on nuo äkkipysäykset tarpeille. ootteko huomanneet koiran hakutyöskentelyyn vaikutusta jos juoksuttaa paljon tiellä.
en ole huomannut minkäänlaista vaikutusta koiran hakutyöskentelyyn juoksuttipa tiellä eli ei. ei hyvät riistaveret omaava koira lauko tienpäällä omikseen, vaan pysyy työmaallaan eli metäsä. poikkeksena jos eksähtää isännästään voi tien löytäessään lähtä jolkotteleen tietä pitkin, varsinkin jos isäntä on koiransa "opettanut" tämän tyylisille tavoille eli on monasti tienpäältä käyny koiruuven autoonsa noutamasa :oops:

justus
Viestit: 2
Liittynyt: 26 Huhti 2007, 22:48

Viesti Kirjoittaja justus » 26 Huhti 2007, 23:09

Minulla tuo Walky Dog, ollut vuoden verran. Erinomainen peli, kiinnitys pikaliittimellä satulaputkeen. Voi kätevästi irrottaa "jos" joskus pyöräilee ilman koiraa.

Ipe

Viesti Kirjoittaja Ipe » 26 Huhti 2007, 23:11

Springerissä on juuri tuo huono puoli, kun hihnaa on niin vähän. Siihenkin kyllä löytyy helppo ratkaisu; tavallinen koirantalutin koiralle valjaisiin kiinni ja n. 30 cm lukosta laittaa toisen lukon, jonka laittaa sitten springeriin kiinni. Kun koira lähtee -piip- niin eikun lukko auki springeristä ja näin tulee ulottuvuutta n. metri lisää (muista kiinnittää hihnan pää esim. satulaputkeen ettei Sesse karkaa metsään ja eksyy vielä sinne :(
Tietenkin tuon hihnan tilalle voi laittaa flexin samalla periaatteella ja silloin koira voi käydä kaukanakin.

Ilman Springeriä en lähde pyöräilemään enään koiran kanssa.

körde

Viesti Kirjoittaja körde » 27 Huhti 2007, 15:30

Körde myi Springerin tarpeettomana muutama vuosi sitte pois, kokemukset samanlaisia kuin HV:llä, koirat tykkää lotrata ojissa, kuseskella yms. Aina piti olla värkkäämässä sen systeemin kans. Viimeksi pyöräilytin kolmea koiraa ihan perinteisellä tyylillä, eli kaikki omissa hihnoissaan. Hihnan päät ukolla kännysä.

Maahinen
Viestit: 53
Liittynyt: 16 Elo 2004, 18:24

hyvä on

Viesti Kirjoittaja Maahinen » 27 Huhti 2007, 19:50

Kokemusta on 7v ajan. Hyvä vekotin. Alkuun uroskoira (lapinkoira) piti opettaa juoksemaan silloin, ku pyöräillään ja merkkailemaan ja menemään tarpeilleen, ku pysähdyn. Pysähtelen aina silloin tällöin, aika samoissa paikoissa, jotta koira tietää. Loppumatkasta ei tartte ku antaa mennä vaan. Joskus kulettelin myös tavallista remmiä mukana, jotta helpompi mennä tarpeilleen, mutta nykyisin taluttelen pyörää lähes ojassa... Narttukoiran (pohjis) kanssa oli heti helppoa, ku se nauttii merkkailun sijaan menemisestä. Olen myös opettanut tietyt "käskyt" tai ääntelyt kun juostaan tai kävellään. Kommunikointi on tärkeää, ku mennään kovaa. Koira oppi nopeasti myös "oikea" ja "vasen". Tämä on helpottanut myös potkurilla vetovaljaitten kanssa menoa. (Silloin sidon narun siis itseeni.) Springerillä onnistuu mennä kahdenkin koiran kanssa. :)

mts
Viestit: 27
Liittynyt: 28 Marras 2006, 18:38

Viesti Kirjoittaja mts » 27 Huhti 2007, 22:39

Springerissä olevaa lyhyttä narua voi käyttää flexin kiinnitykseen (omalla vastuulla). Narun kumpikin pää kiinnitetään siinä olevilla muovikiinnikkeillä (tai metallilukoilla) jousen yläpäähän kiinni, sitä ennen naru pujoitettu flexin käsikahvan kautta. 8 metrin flexi on tähän tarkoitukseen todella hyvä.

Flexin avulla pyöräily on koiran kannalta mukavampaa, kun se voi tarvittaessa kulkea sivummalla tai edessä. Samalla jää ylimääräinen tempoilu pois. Flexi antaa hyvin aikaa pysähdyksiin.

Juoksutuksen aikana pitää olla todella tarkkana, että saa flexin pidettyä käden ulottuvilla. Joskus koira voi juosta jonkin eläimen perässä, silloin on saatava flexillä vauhtia pois tai koira vetää muuten pyörän nurin. Edellä mainittua asiaa pidän huonona puolena flexin ja springerin yhdistelmässä.
Koira kannattaa kuitenkin opettaa pyörän vieressä juoksemiseen muulla tavalla.

pitkätukka
Viestit: 139
Liittynyt: 24 Helmi 2005, 20:19

Viesti Kirjoittaja pitkätukka » 03 Touko 2007, 19:14

ei ole tullu hankittua.samat syyt ku kördellä ja hvllä,vahinkoja ei ole yhtä karkaamista ja kaatumista lukuunottamatta sattunu,joskus juoksutan kahta koiraa yhtä aikaa ovat samassa pitkässä narussa,lukko molemmissa päissä.

Vornapoika
Viestit: 20
Liittynyt: 16 Kesä 2006, 13:58
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Vornapoika » 10 Touko 2007, 10:55

Meillä kävi köpelösti pari vuotta sitten. Minä olin juoksuttanut koiran edellisenä päivänä, vanhaa tuttua reittiä. Mies halusi käydä lenkillä seuraavana päivänä ja kuinka ollakaan vähemmän springerin kanssa ajaneena ajoi takatassun yli kun ei mennytkään sitä tuttua reittiä vaan kääntyi "väärään suuntaan".

Tuloksena vasemman polven eturistisiteen repeämä, saikkua koiralle, springeri hyllylle ja emäntä fleksin kanssa polkemaan.

Käytän paljon ääntä kun juoksutan koiraa. Välillä tuntuu että lenkkeilijät ja noutajantaluttajat mulkoilevat kun annan tulikomentoja vauhdissa "tänne / ei vedä". Hyvin meillä onnistuu juokseminen fleksin kanssa, väsyttäähän se tietty käsiä kun ei voi pitää tangolla normaalisti. Mutta koiralle on enemmän pelivaraa tarpeita varten, ja ei tarvitse pelätä äkkinykäisyäkään pikkueläinten takia.

Nautintohan se on katsoa kun koira saa välillä revitellä täyttä vauhtia ja valita reittinsä itse. Välillä taas jäähdytellään ja tsekataan muiden koirien terveiset. Parhaiten fleksin kanssa juoksuttaminen varmaan onnistuu pyöräteillä, en uskaltaisi tällä vauhdilla autojen sekaan pienellekään tielle.

Olen alusta asti opettanut koiran kulkemaan tien laitaa. Joskus olen joutunut puolustamaan kantaani, että miksei koira voi mennä iltapissallakaan omin nokkineen tien toiselle puolelle. Syy on siinä, että jos sieltä takaa tulee joku polkupyörällä vauhdilla ja koira hyppää eteen, niin siinä on kättä ja jalkaa poikki ja huonossa välissä vielä koirakin vahingoittuu. Eihän se koira sitä erota että milloin takaa ei todennäköisesti tule ketään ja milloin noudatetaan liikennesääntöjä - ihan niin kuin ei ihmisenpennutkaan.

Vastaa Viestiin