pitkäkoe

Tämän otsikon alla keskustellaan linnunhaukkukokeisiin (LINT) ja niiden sääntöihin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Vastaa Viestiin
HTHT
Viestit: 43
Liittynyt: 08 Heinä 2008, 10:54

pitkäkoe

Viesti Kirjoittaja HTHT » 13 Marras 2018, 21:33

Hei, miten tuo menikään pitkissä kokeissa. Voiko koemaasto olla eri kennelpiirissä kuin ylituomari? Vai onko väliä. Sama vaikka olisivatkin eri piireistä, mikä on mielestäni ok.
HTHT
Hannu Talvi

Uimonen
Viestit: 191
Liittynyt: 09 Tammi 2009, 22:29

Re: pitkäkoe

Viesti Kirjoittaja Uimonen » 14 Marras 2018, 17:32

Viisaammat sääntönikkarit tarkentakoot, mutta vastaan, kun sattumalta juuri eilen tutkailin vastaavaa asiaa.

Linnunhaukkukokeiden erillisohjeiden kohta 12. antaa vastauksen vain siihen, että koe on vähintään aloitettava sen piirin alueelta, joka toimii kokeen myöntäjänä. Sitten taitaakin tulla tuohon Hannun kysymykseen vastauksena täysin piirikohtaiset tulkinnat ja eroavaisuudet. Esimerkiksi Suur-Savon kennelpiirissä koko kauden kestävässä kokeessa voi ylituomarina toimia kuka vaan Suomen LINT-ylituomari. Näin ollen voidaan tulkita, että maasto "alkaa" Suur-Savon piirissä ja ylituomari voi asua missä vaan. Tietysti on huomioitava vielä erillisohjeiden vaatimus siitä, että "koemaaston tulee sijaita sellaisella etäisyydellä ylituomarista, että ylituomarilla on mahdollisuus valvoa koetta". Samoin tulee huomioida puhuttelun ja purkutilaisuuden kohtuullinen järjestämismahdollisuus.

Muissa piireissä on sitten kussakin omat sääntönsä vastaanottavasta ylituomarista, ja se on pääsääntöisesti omasta piiristä. Näin minä tämän tulkitsin; oikaiskaa, jos olen väärässä.
Sami Havia
Hieno Koira, hieno Harrastus!

HTHT
Viestit: 43
Liittynyt: 08 Heinä 2008, 10:54

Re: pitkäkoe

Viesti Kirjoittaja HTHT » 14 Marras 2018, 18:34

Aivan sen takia kysyn kun itse asun kahden piirin rajalla PP/KP. Keskipohjanmaan alueella mm. Ylivieskassa monia ylituomareita ja meilläkin Oulaisissa pari kappaletta. Ristiintoimiminen olisi kyllä luonnollista. Meillä Pohjois-Pohjanmaan on nimennyt kyllä piirinsä vastaanottavat ylituomarit. Siksikin viisastuneena kysyn kun pari-kolme vuotta sitten kasvattini ykköstulos hylättiin kun toimittiin piirien yli. Hyvähän olisi jotta ylituomarit voisivat toimia pitkissä kokeissa ympäri suomea kuten palkintotuomaritkin. Eikö vaan!

HTHT
Hannu Talvi

Räpikäs
Viestit: 143
Liittynyt: 12 Syys 2006, 22:11
Paikkakunta: HP

Re: pitkäkoe

Viesti Kirjoittaja Räpikäs » 15 Marras 2018, 10:34

Pieni korjaus asiaan ja apu sinne piirin rajoilla toimiville koskien Pohjois-Pohjanmaan kennelpiiriä.
Jo pari vuotta p-p:n piirin alueella vastaanottavana ylituomarina on voinut toimia kaikki Suomen ylituomarit, joten on ihan mahdollista ja luontevaakin toimia rajan yli (toivottavasti puolin ja toisin).

-Heikki Niemelin

Vastaa Viestiin